Over DGAI

Dutch Gospel Arts Institute (DGAI)
DGAI is de enige kunst- en cultuurinstelling in Nederland voor educatie op het gebied van gospelmuziek en alle stromingen die daaruit voortkomen, zoals soul, R&B en funk. Behalve muziekeducatie ontwikkelen wij lessenseries op maat en zijn we in te schakelen voor optredens, onderzoek en programmering en creative producing.

BimRay Festival
Het grootste gospelfestival van Nederland is een uniek evenement met negrospirituals, klassieke en hedendaagse gospels en spannende crossovers met salsa, highlife, soul, R&B, hiphop en opera. Geniet van het beste dat Nederland in huis heeft op het gebied van gospelacts en koren, singer songwriters en ‘spoken word’ artiesten. Bekijk de hier website en like ons op Facebook.

DGAI music school
DGAI staat voor Dutch Gospel Arts Institute. Het DGAI geeft groepszangles in verschillende stijlen zoals soul, R&B en gospel. DGAI geeft ook les in Hip Hop muziek, n.l.;  Rap en Beat creating. In Nederland zijn er weinig plaatsen om hierin les te volgen. Het DGAI is dus uniek!

Boekingen Wazzup Singers collectief
Heeft u een opening, bruiloft of evenement? DGAI verzorgt uw koor, ensemble of duo formatie met repertoire op maat.

Lessenseries op maat
Heeft u een lessenserie nodig voor een interdisciplinair of educatief project? DGAI ontwikkelt dit vraaggericht voor u.

Programmering en onderzoek
Zoekt u programmering op maat voor een commercieel of artistiek project; DGAI’s onderzoeks- en programmeringsteam kan u daarbij ondersteunen.

Onze klanten en samenwerkingspartners zijn onder andere het BimRay festival, Stadsdeel Zuidoost, Theater Instituut Nederland, What Design Can Do, Conservatorium Amsterdam, Stadspas Amsterdam, Stadsschouwburg Amsterdam, Leids Cabaret Festival, de Veenfabriek, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

Beleid
DGAI werkt vraaggericht en ontwikkelt manieren van leren, toegepast op de vraag van een koor of solist. Onder leiding van vakdocenten werk je als koor of solist aan je muzikale ontwikkeling. Voor koren ontwikkelt het DGAI trajecten van 20 lessen, afgestemd op de muzikale doelen, -wensen en muzikaal niveau van het koor of solist. Voor solisten bieden wij zangtechnieklessen, solistenlessen en koorlessen aan.

DGAI is ook gespecialiseerd workshops koorzang (gospel, r&b, soul, pop) voor o.a.; muziekliefhebbers, scholen, festivals, instellingen en bedrijfsleven.

DGAI werkt met professionele docenten om muziekbeoefenaars die kwalitatief hoogwaardige cultuureducatie mogelijk maken. Docenten van DGAI zijn o.a.  Jeannine La Rose (zangeres en actrice o.a. Musical Daddy Cool),  Adriana Romijn (zangeres, zangdocent  Lucia Marthas Academie), Clifton Grep (koorleider gospelkoor Inside Out), Denise Jannah (Jazz zangeres), Anthony Heidweiller (operazanger en regisseur).

Visie

 • DGAI is een organisatie die zich uitsluitend richt op de artistiek-inhoudelijke rijkdom van het gospelgenre en de ontwikkeling van gospel en de muziekgenres die daaruit voortkomen, zoals soul en r&b.
 • DGAI wil het Nederlandse muzieklandschap verrijken met gospelmuziekstijlen uit de verschillende grootstedelijke culturen en die ook vastleggen.
 • DGAI streeft ernaar dat het genre gospel zich de komende vijf jaar professionaliseert en een vanzelfsprekend onderdeel wordt van de Nederlandse popcultuur.
 • DGAI wil muziekeducatie toegankelijk maken voor alle (amateur)muziekbeoefenaars, ook muziekbeoefenaars met een minder sterke sociaal-economische positie.
 • DGAI werkt vraaggericht.
 • DGAI richt zich op gospel –en urbantalent.
 • DGAI is een intermediair die de gospelkunstvorm en haar beoefenaars in contact brengt met de gevestigde en professionele muziekeducatie.

Missie

 • DGAI wil muziekeducatie toegankelijk maken voor alle (amateur)muziekbeoefenaars, ook muziekbeoefenaars met een minder sterke sociaal-economische positie.
 • DGAI werkt vraaggericht.
 • DGAI richt zich op gospel –en urbantalent.
 • DGAI is een intermediair die de gospelkunstvorm en haar beoefenaars in contact brengt met de gevestigde en professionele muziekeducatie.


Directie
Ellen Alvares – creative director DGAI
Mariana Idiarte – zakelijk leiding DGAI

Bestuur DGAI
Henriette Daniels – voorzitter/penningmeester, voormalig creatief directeur van de Veldhoven Group, heden lid Raad van Bestuur Veldhoven Group
Erwin Schuster – secretaris, conceptontwikkelaar/strateeg
Joancy Breeveld – bestuurslid, advocaat

 

 

Comments are closed.